Ingredience: | |||||
kuřecí játra | 1 kg | velké cibule (může být i více) | 5 ks | slanina | 250 g |
olej | 2 lžíce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Já nějak nic nestíhám! 11 dní prakticky bez volna a teď zas začínám s přípravami na narozeninovou oslavu, která se bude konat v neděli! No a co teda s páteční véčou, když máte minimum času i sil?! Špízy z kuřecích jatýrek! To je vono.
Jelikož jsou játra upečený rychle, začneme cibulí. Tu oloupeme, nakrájíme na klínky, osolíme, promísíme s olejem, rozprostřeme do pekáče s pečícím papírem a přiklopenou dáme péct do rozehřáté trouby na 160 stupňů, asi na 15 minut. Očištěná játra přepůlíme, slaninu nakrájíme na plátky, asi 2x2cm. No a jedem...na dřevěný nebo kovový špejle napichujeme vždy plátek slaniny, kousek jater, slaniny a jater, slaniny... a takhle až do zblbnutí. Játra se nemají solit před tepelnou úpravou, jinak ztvrdnou... záleží ovšem na zvolený úpravě a kvalitě jater. Osolit tedy můžete klidně až v průběhu pečení. Když máte špízy připravený, odklopíte cibuli, která se vám peče v troubě, zvýšíte teplotu na 200 stupňů, do pekáče vložíte špejle s játry a pečete takhle přibližně 20 minut. Když si nejste jistý, jestli už je hotovo, ochutnejte kousek jatýrka a případně přidejte ještě 5 minut. Nazdar:D Játra jsou nádherně šťavnatý, voněj slaninou, cibulkou a zbejvá už jen trochu majonézy nebo domácí tatarky, uvařit brambory nebo ukrojit kus dobrýho chleba a večeře je na stole!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI