Ingredience: | |||||
vepřová kotleta s kostí | 2 ks | sádlo | 2 lžíce | červená cibule | 2 ks |
česnek | 2 stroužky | chilli paprička | 1 ks | červená paprika | 1 ks |
žlutá nebo oranžová paprika | 1 ks | rajský protlak | 3 lžíce | masový nebo zeleninový vývar | 300 ml |
třtinový cukr | 3 lžičky | sůl | špetka | čerstvě mletý pepř | špetka |
máslo | 1 lžíce | hladká mouka | 1 lžíce |
Kotletka je vděčné maso, které se dá vařit na tisíc způsobů. Tentokrát jsem si připravila tento recept ala Srbské žebírko, které je hlavně pro milovníky papriky.
Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek. Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety. Odkryté dusíme asi 30 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Doladíme chutě a můžeme servírovat.
Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI