Ingredience: | |||||
vepřové srdce | 2 ks | velká cibule | 1 ks | Vahalova slanina | 180 g |
celý černý pepř | dle chuti | sůl | dle chuti | sypký bobkový list | dle chuti |
uzená paprika | dle chuti | nové koření | dle chuti | sádlo nebo olej | dle potřeby |
zmražené fazolky | 1 sáček | zakysaná smetana | 1 ks | hladká mouka | na zahuštění |
obyčejná hořčice | 1 lžíce |
Ne každý má rád vnitřnosti, ale pokud zrovna vy patříte mezi ty, kteří si na nich pochutnají, určitě zkuste tento recept. Je to výborné a fazolky tam opravdu sedly.
Srdce omyjeme, vykrájíme tučné části a pokrájíme na kousky nebo na plátky. Na sádle v tlakovém hrnci orestujeme pokrájenou cibuli. Vložíme restovat i pokrájenou slaninu, zamícháme, přidáme špetku uzené papriky a zase zamícháme. Vložíme koření a zalijeme vodou. Přiklopíme poklicí a tlakujeme cca 60 minut v tlakovém hrnci. Po odpuštění páry vše přecedíme do druhé nádoby, odstraníme koření, vložíme přecezené kousky masa zpět do nádoby a dáme vařit. Do zakysané smetany zamícháme hladkou mouku, přidáme trochu sosu ze srdíček, zakvrdláme a přidáme povařit do sosu z masa. Přidáme také zmražené fazolky, hořčici, šťávu z citronu a ještě povaříme cca 10 - 12 minut. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI