Srdce na smetaně a hořčici s fazolkami zpět

Ingredience:
vepřové srdce2 ksvelká cibule1 ksVahalova slanina180 g
celý černý pepř dle chutisůl dle chutisypký bobkový list dle chuti
uzená paprika dle chutinové koření dle chutisádlo nebo olej dle potřeby
zmražené fazolky1 sáčekzakysaná smetana1 kshladká mouka na zahuštění
obyčejná hořčice1 lžíce
vepřové srdce 2 ks, velká cibule 1 ks, Vahalova slanina 180 g, celý černý pepř dle chuti, sůl dle chuti, sypký bobkový list dle chuti, uzená paprika dle chuti, nové koření dle chuti, sádlo nebo olej dle potřeby, zmražené fazolky 1 sáček, zakysaná smetana 1 ks, hladká mouka na zahuštění, obyčejná hořčice 1 lžíce

Příprava

Ne každý má rád vnitřnosti, ale pokud zrovna vy patříte mezi ty, kteří si na nich pochutnají, určitě zkuste tento recept. Je to výborné a fazolky tam opravdu sedly.

Srdce omyjeme, vykrájíme tučné části a pokrájíme na kousky nebo na plátky. Na sádle v tlakovém hrnci orestujeme pokrájenou cibuli. Vložíme restovat i pokrájenou slaninu, zamícháme, přidáme špetku uzené papriky a zase zamícháme. Vložíme koření a zalijeme vodou. Přiklopíme poklicí a tlakujeme cca 60 minut v tlakovém hrnci. Po odpuštění páry vše přecedíme do druhé nádoby, odstraníme koření, vložíme přecezené kousky masa zpět do nádoby a dáme vařit. Do zakysané smetany zamícháme hladkou mouku, přidáme trochu sosu ze srdíček, zakvrdláme a přidáme povařit do sosu z masa. Přidáme také zmražené fazolky, hořčici, šťávu z citronu a ještě povaříme cca 10 - 12 minut. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

2017-10-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI