Srnčí kýta na červeném víně zpět

Ingredience:
srnčí kýta500 gcibule200 gmrkev200 g
celer100 gbrusinky50 gpovidla50 g
olej50 gsůl15 gpepř5 g
jalovec3 gčervené víno3 dcl
srnčí kýta 500 g, cibule 200 g, mrkev 200 g, celer 100 g, brusinky 50 g, povidla 50 g, olej 50 g, sůl 15 g, pepř 5 g, jalovec 3 g, červené víno 3 dcl

Příprava

Není lepší kombinace červeného vína, jalovce a zvěřiny. Zkuste a myslím, že mi dáte zapravdu.

Hlavní podstatou je zeleninový základ, který se nesmí ošvindlovat.
Je to základ ze zeleniny, mrkev, celer, cibule, bobkový list, jalovec, pepř celý. To vše orestujeme do tmavé barvy za stálého míchání.
Po té dáme povidla a vše orestujeme s masem, necháme vařit do změknutí.
Vyndáme maso, dolijeme červeným vínem cca 3dcl a přidáme brusinky.

Dohustíme jíškou a dochutíme brusinkami, solí a pepřem.

2013-10-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI