Ingredience: | |||||
celý černý pepř | 5 lžic | kuličky jalovce | 5 lžic | kuličky nového koření | 5 lžic |
bobkový list | 15 ks | sůl | 1 lžička | kančí plec | 1 kg |
střední cibule | 5 ks | celý kmín | 3 lžičky | máslo | 150 g |
anglická slanina | 250 g | rum | 3 lžíce | suché červené víno | 500 ml |
hovězí vývar | 1,5 l | citronová šťáva | dle chuti | mouka + máslo na jíšku | dle potřeby |
Tento guláš je opravdu vynikající. Chuť zvěřiny je výjimečně jemná a delikátní.
Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout. Zatím si nakrájíme maso na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého odvaru a dáme do lednice min přes noc - lépe 24 hod.
Po této době maso vyndáme z odvaru, očistíme od koření a osušíme. Nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na máslo do tmavě zlatavé barvy. Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout.
Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme, dokud není maso měkké. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat. Pak jí buď tyčovým mixerem rozmixujeme, nebo uděláme světlou jíšku a zahustíme. Záleží na naší chuti a jak jsme omáčku zredukovali. Pak vložíme zpátky maso, prohřejeme a podáváme. Buď s knedlíkem či těstovinami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI