Šťavnatá pečená vepřová panenka zpět

Ingredience:
vepřová panenka400 gextra panenský olivový olej trochumořská sůl dle chuti
pepř špetkabylinky (nemusí být) - rozmarýn, tymián dle chutialobal dle potřeby
vepřová panenka 400 g, extra panenský olivový olej trochu, mořská sůl dle chuti, pepř špetka, bylinky (nemusí být) - rozmarýn, tymián dle chuti, alobal dle potřeby

Příprava

Dnes přidávám recept na vepřovou panenku, která díky způsobu přípravy zůstane nádherně šťavnatá. 

Já panenku dělala k houbovému risottu, ale můžete si ji dát jen tak s grilovanou zeleninou jako zdravý oběd či večeři nebo s gratinovanými brambory (recept na ně již brzy na blogu!) =)

Troubu si předehřejte na 160 - 180 stupňů. Do vepřové panenky vmasírujte ze všech stran olivový olej a vložte na rozpálenou pánev. Prudce opečte po všech stranách. Opečenou panenku osolte, opepřete, popřípadě posypte kořením. Na větší obdélník alobalu nalijte olivový olej a rozetřete ho na celou plochu. Vložte na alobal panenku a důkladně jí zabalte. Zabalenou panenku vložte na plech nebo do zapékací misky a pečte asi tak 50 - 60 minut.

 

2014-01-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI