Šťavnatý kuskus zpět

Ingredience:
maso2 plátkynajemno nakrájený pórek hrstcibule1 ks
olej3 lžícekoření na guláš1 lžičkakuskus1/2 hrnku
slanina20 gdrcený kmín špetkasůl dle chuti
vývar/voda dle potřeby
maso 2 plátky, najemno nakrájený pórek hrst, cibule 1 ks, olej 3 lžíce, koření na guláš 1 lžička, kuskus 1/2 hrnku, slanina 20 g, drcený kmín špetka, sůl dle chuti, vývar/voda dle potřeby

Příprava

Kdo by neměl rád rychlovky? Oběd šup šup. Za dvacet minut je na stole! 

Plátky masa a slaninu nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli. Nechte jí zezlátnout a přidejte maso se slaninou. Nechte zatáhnout a přidejte pórek, kmín, sůl, koření a kuskus. Vše důkladně promíchejte. Zalijte vodou, jen tak centimetr nad směs. Nechte prohřát. Když je voda odpařená a kuskus měkký a vláčný, hned podávejte. Kuskus má snahu pořád bobtnat, takže za deset minut bude zase suchý, proto je nejlepší ho servírovat ihned. Servírujte s rajčatovým salátem.

2016-05-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI