Ingredience: | |||||
rib eye steak (hovězí steak) | 2 plátky | olivový olej | dle potřeby | hrubozrnná sůl | dle chuti |
vícebarevný pepř | dle chuti | koření voňavý steak Kulinář | dle chuti | smetana (sojová) | 130 - 140 ml |
sterilovaný zelený pepř | 1 lžička | zelené fazolky | 2 hrsti | anglická slanina | 4 plátky |
Když si chceme s manželem pochutnat, tak máme v oblibě dobře udělaný steak. Oblíbili jsme si hovězí rib eye steak v kombinaci s omáčkou ze zeleného pepře a jako přílohu zelené fazolky se slaninou. Rib eye steak je výborné maso samo o sobě, a pokud jej zvýrazníte vhodným kořením, vznikne tak dokonalá kombinace.
Nejprve si nachystáme fazolky. Odkrojíme oba konce fazolek, omyjeme je a osušíme. Krátce je povaříme v osolené vroucí vodě, stačí cca 2-3 minuty. Chceme totiž, aby fazolky byly na skus. Nakrájíme si slaninu na kostičky a na pánvi s trochou rozpáleného oleje ji pak osmahneme. Poté přidáme scezené zelené fazolky a vše promícháme a osmahneme. Nakonec osolíme a opepříme.
Steaky si lehce potřeme olejem a posypeme kořením. Poté je na pánvi osmahneme, z každé strany (čas se odvíjí od odleželosti a výšky masa). Steaky si dáme na chvíli stranou. Na výpek si pak přidáme lžičku naloženého zeleného pepře a opečeme. Osolíme, lehce opepříme a zalijeme smetanou. Promícháme a necháme chvíli provařit. Pořád však mícháme.
Steaky podáváme přelité pepřovou omáčkou s fazolkami a slaninou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI