Ingredience: | |||||
tuňák | 3 steaky | olivový olej | 4 lžíce | čerstvá petrželka | hrst |
citron - šťáva z něj | 1/2 ks | citronový pepř | špetka | sůl | 1/2 lžičky |
Brambory: | |||||
nové brambory ve slupce | dle potřeby | česnek | 1 stroužek | sušený rozmarýn | 1 lžička |
sůl | 1/2 lžičky | olivový olej | 4 lžíce | ||
Tatarka: | |||||
zakysaná smetana | 1 kelímek | malá cibule | 1 ks | velká nakládaná okurka | 1 ks |
hořčice | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
Poslední dobou není moc času na velké vyváření, a když už něco vytvořím, nestihnu vyfotit nebo není světlo. Dneska jsem si ale řekla, že dovolenou zakončíme efektně a vlastně zároveň i efektivně, protože za půl hodiny byl oběd na stole.
Nejprve si rozpálíme troubu na 220 stupňů, dobře omyjeme nové brambory a rozkrájíme na požadované kousky. Všechny ostatní ingredience dáme do nádoby a dobře rukama promícháme, aby se brambory obalily v marinádě. Pečeme asi 25 minut, než začnou zlátnout. Mezitím si vytvoříme marinádu na tuňáka, ve které následně dobře vykoupeme jednotlivé steaky a necháme chvíli odležet v chladu. Tatarku vytvoříme smícháním smetany, na jemno nasekané cibulky, nastrouhané okurky, hořčice a soli. Můžeme jí také dát vychladit do lednice. Pánev rozpálíme a každý steak pečeme zprudka jen cca 2 minuty z každé strany (podle tloušťky steaků). Maso by mělo zůstat vevnitř růžové, nesmíme ho vysušit! Tak si nechte chutnat!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI