Steak ze sumce v paprikové krustě zpět

Ingredience:
sumec500 gbílá mouka hrstkapaprika mletá1 lžíce
bílý pepř špetkasůl špetkamásla1/4 ks
oleje2 lžícecitrón dle chutibrambory dle potřeby
peptrželka dle chuti
sumec 500 g, bílá mouka hrstka, paprika mletá 1 lžíce, bílý pepř špetka, sůl špetka, másla 1/4 ks, oleje 2 lžíce, citrón dle chuti, brambory dle potřeby, peptrželka dle chuti

Příprava

Připravte si výborné maso ze sumce, který kromě páteře a žeber nemá moc kostí. Ba naopak, čistá svalovina. Větší sumci jsou tučnější a proto se hodí třeba na uzení. Já zvolila steak na másle, který si dávám nejraději s bramborem či čerstvým chlebem.

Mouku smícháme s pepřem a paprikou podle výběru.
Porce masa opláchneme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Z obou stran je osolíme a pak obalíme v mouce.
Ihned je vkládáme do rozpáleného másla (s kapkou oleje, ten zabrání tomu, aby se máslo přepalovalo), aby vlivem osolení nestihly pustit vodu a mouka nezvlhla. Máme-li porce silnější, osmažíme je nejprve prudce z obou stran, aby se mouka zatáhla a teprve poté je na mírnějším ohni doděláme. Jsou-li slabší, stačí je osmažit pár minut z každé strany.
Na talíři ještě jednotlivé porce přelijeme rozpuštěným máslem. Vařený brambor posypte petrželkou nebo si ukrojte krajíc čerstvého chleba.
Pro silnější krustu je možné rybu obalit nadvakrát. Porci obalíme jednou, rychle z obou stran zatáhneme, obalíme ji znovu a teprve poté doděláme.

2014-09-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI