Steaky v kávové marinádě zpět

Ingredience:
steak z vysokého roštěnce4 ks (po 250 g)extra panenský olivový olej dle potřeby
Marináda:
římský kmín opražený na pánvi1 lžičkanamletá zrnková káva25 gchilli1/4 lžíce
uzená nebo sladká paprika3/4 lžičkymořská sůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
steak z vysokého roštěnce 4 ks (po 250 g), extra panenský olivový olej dle potřeby, římský kmín opražený na pánvi 1 lžička, namletá zrnková káva 25 g, chilli 1/4 lžíce, uzená nebo sladká paprika 3/4 lžičky, mořská sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Pro milovníky dobré kávy, skvělého masa a grilování, je tu přesně tenhle recept, kterým se blejsknete při každý grilovačce. 
Rychlá, nenáročná příprava a bezvadná chuť je výsledkem.

Římskej kmín opražíme nasucho v pánvi, roztlučeme v hmoždíři a smícháme spolu s namletou kávou a zbylým kořením. Do steaků, důkladně potřených olejem, vetřeme tuto marinovací směs, přetáhneme je potravinářskou fólií a necháme asi 20-30 minut odpočívat při pokojový teplotě.
Po půl hoďce je kafem provoněná flákota připravená ke grilování. To trvá asi 8-10 minut, když chcete mít maso středně propečený. Během rožnění steaky jednou otočíme a po sejmutí z grilu, je před podáváním, necháme asi 3-4 minuty odpočinout, než do nich zakrojíme.
Cítíte tu vůni?

2016-06-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI