Štercle zpět

Ingredience:
větší bramborycca 8 kssádlo100 - 150 gsůl1 lžička
hrubá mouka3 - 4 hrsti
2. varianta:
česnek dle chutiuzenina nebo uzené maso dle chutianglická slanina dle chuti
osmažená cibulka dle chutismetana dle chuti
větší brambory cca 8 ks, sádlo 100 - 150 g, sůl 1 lžička, hrubá mouka 3 - 4 hrsti, česnek dle chuti, uzenina nebo uzené maso dle chuti, anglická slanina dle chuti, osmažená cibulka dle chuti, smetana dle chuti

Příprava

Znáte štercle? Bylo to časté jídlo našich chudých předků na Šumavě. Dělají se v různých obměnách a chutnají skvěle!

Brambory uvařené ve slupce den předem oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle rovnou do pekáče. Posypeme solí a moukou a promícháme. Nastrouhané brambory musí být v mouce obalené a musí se od sebe oddělovat. Přidáme sádlo. Upečeme dozlatova a během pečení několikrát promícháme.
Podáváme s kyškou nebo s podmáslím.

2. varianta

Do štelclí vmícháme rozetřený česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou (nebo nadrobno nakrájenou) uzeninu nebo uzené maso, anglickou slaninu, osmaženou cibulku atd. V polovině pečení zalijeme štercle smetanou.

2018-09-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI