Štika v bylinkách a bílém víně zpět

Ingredience:
štika4 plátkymáslo4 plátkybílé víno100 ml
citronová šťáva dle chutisůl dle chutibílý pepř dle chuti
směs bylinek dle chuti
štika 4 plátky, máslo 4 plátky, bílé víno 100 ml, citronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti, směs bylinek dle chuti

Příprava

Jestli někdo říká, že nemá rád ryby, tak nikdy nemohl jíst tohle... Chutnalo nám ještě o to víc, že jde o úlovek našeho šikovného taťky.

Plátky štiky osolíme, lehce opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odpočinout asi 15 minut v lednici. Mezitím si připravíme směs čerstvých bylinek. Ty nasekáme na jemno a dobře promícháme. Rozpálíme troubu na 190 stupňů. Marinované plátky rozložíme do pekáčku a každý poklademe vrstvou čerstvých bylinek a navrch přidáme plátek másla. Podlijeme bílým vínem a pečeme asi 30 minut. Můžeme podávat s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo i jen s rozpečenou bagetkou. Dobrou chuť!

2016-07-13 Hlavní chody

Poznámka

Z bylinek můžete ke štice použít například petrželku, tymián, citronovou trávu, šalvěj a pažitku.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI