Ingredience: | |||||
štika | 4 plátky | máslo | 4 plátky | bílé víno | 100 ml |
citronová šťáva | dle chuti | sůl | dle chuti | bílý pepř | dle chuti |
směs bylinek | dle chuti |
Jestli někdo říká, že nemá rád ryby, tak nikdy nemohl jíst tohle... Chutnalo nám ještě o to víc, že jde o úlovek našeho šikovného taťky.
Plátky štiky osolíme, lehce opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odpočinout asi 15 minut v lednici. Mezitím si připravíme směs čerstvých bylinek. Ty nasekáme na jemno a dobře promícháme. Rozpálíme troubu na 190 stupňů. Marinované plátky rozložíme do pekáčku a každý poklademe vrstvou čerstvých bylinek a navrch přidáme plátek másla. Podlijeme bílým vínem a pečeme asi 30 minut. Můžeme podávat s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo i jen s rozpečenou bagetkou. Dobrou chuť!
Z bylinek můžete ke štice použít například petrželku, tymián, citronovou trávu, šalvěj a pažitku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI