Strouhaný a jemný bramborový salát se smaženým řízkem zpět

Ingredience:
brambory2 kgmrkev1 ksceler1/2 bulvy
petržel2 kssůl dle chutipepř dle chuti
hořčice dle chutimajolka dle potřebybílý jogurt1 kelímek
nasekaná pažitka dle chutiostřejší hořčice dle chutivejce uvařená natvrdo2 ks
citronová šťáva dle chuti
Řízek:
kuřecí maso dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
hladká mouka dle potřebyvejce dle potřebystrouhanka dle potřeby
brambory 2 kg, mrkev 1 ks, celer 1/2 bulvy, petržel 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hořčice dle chuti, majolka dle potřeby, bílý jogurt 1 kelímek, nasekaná pažitka dle chuti, ostřejší hořčice dle chuti, vejce uvařená natvrdo 2 ks, citronová šťáva dle chuti, kuřecí maso dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hladká mouka dle potřeby, vejce dle potřeby, strouhanka dle potřeby

Příprava

Receptů na bramborový salát je spousta. Zkuste třeba ten můj a na Vánoce, jak když najdete. I když my bychom salát mohli pořád, ať je jaro, léto nebo zima.

Brambory i zeleninu uvaříme doměkka. Vše  necháme vychladnout, brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle stejně jako ostatní zeleninu. Vmícháme uvařená nastrouhaná vejce, hořčici, pažitku, citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec zamícháme  jogurtovou majonézu.  Podáváme se smaženým kuřecím řízkem, který si připravíme obvyklým způsobem, jak je každý zvyklý.

2015-11-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI