Supreme: | |||||
kuřecí prso supreme z kukuřičného kuřete | 1 ks | sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
olivový olej | 1 lžíce | máslo | 2 lžíce | citron | dle chuti |
tymián | větvička | česnek | 1 stroužek | ||
Hráškový bulgur: | |||||
bulgur | 50 g | mražený hrášek | 150 g | 30% smetana | 1 - 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
Na kuřecí maso se hází mnohdy hodně fám a nepěkných řečí. Pokud patříte mezi „kuřecí nedůvěřivce“, sáhněte po francouzských kukuřičných kuřatech. Nejen, že už na první pohled vidíte drobné rozdíly, po jejich ochutnání pochopíte, co na takovém supreme z kukuřičného kuřete všichni mají. I já jsem podlehla šťavnatosti a křehkosti tohoto masa.
Kam se pro něj vydat? Vlastně se nemusíte vydávat nikam. Já jsem si ho objednala na Rohlíku, kde jsem o kvalitě opravdu přesvědčená. Pokud ale nemáte možnost, nechat si dovézt nákup domů, tak zkuste dobrého řezníka. Možná bych se zkusila podívat i do Globusu nebo „lepších“ obchodů.
Pokud holt neseženete kukuřičné, poohlédněte se po jiném kvalitním kuřecím, které bude stát ve výsledku také jistě za to.
A pak další věc – hrášek. Nepředpokládám, že Vám stačil na zahrádce vyrůst pěkný hrášek, který byste navíc nestačili sníst dříve, než se pustíte do vaření. Takže i v tomto ohledu mám pro vás řešení. Nedám osobně dopustit na hrášek z Icelandu. Je krásně zelenkavý a má úžasnou nasládlou chuť. Mám ho ráda nejen jako přílohu, ale také na polévku, pomazánku nebo do dalších jídel.
Bulgur propláchněte, zalijte přiměřeným množstvím horké vody, přidejte špetku soli a uvařte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
Hrášek nasypte do vroucí vody. Vařte asi 3 – 4 minuty. Sceďte a přelijte studenou vodou. Vložte zpět do hrnce a mixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, přidejte špetku soli a ještě krátce promixujte. Smíchejte s uvařeným bulgurem.
Troubu předehřejte na 180 ⁰C.
Kuřecí supreme osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran. Do pánve vložte asi lžíci másla a lžíci oleje. Do rozpáleného tuku vložte kuřecí maso kůží dolů a 3 minuty opékejte. Během opékání trochu ztlumte plamen, abyste kůži nespálili. Po třech minutích otočte a pečete další 3 minuty. Maso položte na plech nebo do plechového pekáčku a dejte do předehřáté trouby dopéct. Podle velikosti to bude trvat 10 – 15 minut. Po upečení nechte maso odpočinout.
Vymačkejte šťávu z jednoho menšího citronu. Nalijte šťávu do pánve s výpekem. Přidejte větvičku tymiánu a česnek, prohřívejte, dokud se šťáva nezredukuje. Odstavte z plotny. Můžete přidat ještě kousek másla. Šťávu přeceďte.
Supreme překrojte šikmým řezem na tři části. Na talíř nandejte hráškový bulgur, položte na něj maso a lehce přelijte šťávou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI