Supreme z kukuřičného kuřete s hráškovým bulgurem zpět

Supreme:
kuřecí prso supreme z kukuřičného kuřete1 kssůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
olivový olej1 lžícemáslo2 lžícecitron dle chuti
tymián větvičkačesnek1 stroužek
Hráškový bulgur:
bulgur50 gmražený hrášek150 g30% smetana1 - 2 lžíce
sůl dle chuti
kuřecí prso supreme z kukuřičného kuřete 1 ks, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, olivový olej 1 lžíce, máslo 2 lžíce, citron dle chuti, tymián větvička, česnek 1 stroužek, bulgur 50 g, mražený hrášek 150 g, 30% smetana 1 - 2 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Na kuřecí maso se hází mnohdy hodně fám a nepěkných řečí. Pokud patříte mezi „kuřecí nedůvěřivce“, sáhněte po francouzských kukuřičných kuřatech. Nejen, že už na první pohled vidíte drobné rozdíly, po jejich ochutnání pochopíte, co na takovém supreme z kukuřičného kuřete všichni mají. I já jsem podlehla šťavnatosti a křehkosti tohoto masa.

Kam se pro něj vydat? Vlastně se nemusíte vydávat nikam. Já jsem si ho objednala na Rohlíku, kde jsem o kvalitě opravdu přesvědčená. Pokud ale nemáte možnost, nechat si dovézt nákup domů, tak zkuste dobrého řezníka. Možná bych se zkusila podívat i do Globusu nebo „lepších“ obchodů.

Pokud holt neseženete kukuřičné, poohlédněte se po jiném kvalitním kuřecím, které bude stát ve výsledku také jistě za to.

A pak další věc – hrášek. Nepředpokládám, že Vám stačil na zahrádce vyrůst pěkný hrášek, který byste navíc nestačili sníst dříve, než se pustíte do vaření. Takže i v tomto ohledu mám pro vás řešení. Nedám osobně dopustit na hrášek z Icelandu. Je krásně zelenkavý a má úžasnou nasládlou chuť. Mám ho ráda nejen jako přílohu, ale také na polévku, pomazánku nebo do dalších jídel.

Bulgur propláchněte, zalijte přiměřeným množstvím horké vody, přidejte špetku soli a uvařte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
Hrášek nasypte do vroucí vody. Vařte asi 3 – 4 minuty. Sceďte a přelijte studenou vodou. Vložte zpět do hrnce a mixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, přidejte špetku soli a ještě krátce promixujte. Smíchejte s uvařeným bulgurem.
Troubu předehřejte na 180 ⁰C.
Kuřecí supreme osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran. Do pánve vložte asi lžíci másla a lžíci oleje. Do rozpáleného tuku vložte kuřecí maso kůží dolů a 3 minuty opékejte. Během opékání trochu ztlumte plamen, abyste kůži nespálili. Po třech minutích otočte a pečete další 3 minuty. Maso položte na plech nebo do plechového pekáčku a dejte do předehřáté trouby dopéct. Podle velikosti to bude trvat 10 – 15 minut. Po upečení nechte maso odpočinout.
Vymačkejte šťávu z jednoho menšího citronu. Nalijte šťávu do pánve s výpekem. Přidejte větvičku tymiánu a česnek, prohřívejte, dokud se šťáva nezredukuje. Odstavte z plotny. Můžete přidat ještě kousek másla. Šťávu přeceďte.
Supreme překrojte šikmým řezem na tři části. Na talíř nandejte hráškový bulgur, položte na něj maso a lehce přelijte šťávou.

2016-05-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI