Ingredience: | |||||
paprika | 1,5 kg | čerstvě mleté maso (hovězí a jehněčí v poměru 1:1) | 800 g | rýže (300 ml) | 1,5 hrnku |
mleté nové koření | 1 lžička | mletá kardamom | 1 lžička | skořice | 1/2 lžičky |
masový vývar | dle potřeby | sůl | špetka | drcený pepř | špetka |
olivový olej | trochu | ||||
Omáčka: | |||||
zralé rajče | 2 kg | koprové snítky fenyklu | hrstička | tmavý třtinový cukr | 2 lžíce |
hřebíček | 5 ks | nové koření | 5 kuliček | pepř | 8 kuliček |
skořicová kůra (5 cm) | kousek | masový vývar | dle potřeby | nastrouhaný perníček | 3 lžíce |
hladká mouka | 1 lžíce | sůl | špetka |
Zelené papriky, červená omáčka z čerstvých rajčat, vůně skořice a hřebíčku - no řekněte, co může být svátečnější?
Barevná kombinace zcela splňuje nároky Vánoc, koření nezůstává pozadu a útočí na vaše smysly.
A cukroví? I to tu je, nastrouhané perníčky (bez polevy samozřejmě) nejen že omáčku lehce zahustí, ale také ochutí tím správným směrem.
Masová nádivka je zčásti vylepšená jehněčím masem. Když už svátečně, tak pořádně!
Přeji pohodu a klid všem lidem dobré vůle...ať je nový rok zase o krapet lepší, inshaAllah..
Jedu domů po trati,
jedu přes kopce.
Za okny padá, padá sníh,
budou Vánoce...
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, přidáme kuličky nového koření a pepře, hřebíček, skořici, fenyklové snítky, cukr, sůl a pod pokličkou uvaříme hodně do měkka.
Rajčata pořádně propasírujeme přes síto. Vymačkáme opravdu všechnu šťávu a dužninu, v sítu zůstanou pouze slupky a semínka. Chvilku to trvá, ale námaha se vyplatí.
Omáčku prohřejeme, vmícháme nastrouhané perníčky, přilijeme asi 300 ml vývaru, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a lehce provaříme.
Na olivovém oleji jemně orestujeme dobře propláchnutou a okapanou rýži, přidáme kardamom, mleté nové koření, skořici, pepř, sůl a necháme hezky rozvonět.
Zalijeme horkým vývarem (pouze po úroveň rýže) a krátce povaříme, jen do vstřebání tekutiny.
Obě masa promícháme, osolíme, opepříme a přidáme rýžovou směs.
Vzniklou náplní plníme očištěné a semínek zbavené papriky.
Naplněné papriky vložíme do připravené rajčatové omáčky a při 190 stupních (horní a dolní ohřev) přikryté asi 80 minut pečeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI