Ingredience: | |||||
svatojakubské mušle | 6 ks | olivový olej | dle potřeby | nasekaná čerstvá majoránka | hrstka |
česnek | dle chuti |
Připravte si takovu malou slavnost s mořskými plody. Dobré víno případný večer jistě suprově doprovodí.
V případě, že mušle dostaneme i se skořápkou, mušli vyloupneme, tak jak jsem popsala v článku, a můžeme vesele pokračovat. Oddělíme vnitřnosti a zbylou část propláchneme pod vodou. Cca na 3hodiny dopředu naložte mušle do olivového oleje, který je určen pro teplou přípravu. Já olivový olej dochucuji na různé způsoby, opět se fantazii meze nekladou. Můžete zkusit nasekanou čerstvou majoránku (kdo nemá, tak alespoň sušenou) smíchat s olejem a přidejte na plátky nakrájený česnek. Jako ostřejší variantu můžete do oleje vsypat chilli semínka. Takto připravený olej vezmu a potřu jím mušli, nechám v lednici, před smažením mušle vyndám dříve.
Těžko říct, jak dlouho z každé strany je potřeba mušli péct, protože každá je veliká jinak, ale když na ni ze shora zmáčknete vidličkou, měla by být měkká, ale ne tolik, jako když jsme ji tam dávali. Střední velikost těchto mušlí dělám na mírném ohni na pánvi z každé strany zhruba 2-3minuty. Když budete mušle dělat ve slanině, dejte si pozor na to, aby slanina nebyla moc silná, jinak se vám mušle uvnitř rolky neudělá.
Podávejte s čerstvým pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI