Ingredience na těsto: | |||||
brambory | 500 g | hrubá mouka | 150 g | vejce | 1 ks |
sůl | 1 špetka | ||||
Na posypání: | |||||
máslo | 1 kostka | mák mletý | 1 sáček | cukr moučka | 1 ks |
nastrouhaný tvrdý tvaroh | 1 kostka |
My doma milujeme švestkové knedlíky, co vy? Jeden jednoduchý recept si vyzkoušejte. Nebudete litovat.
Oloupané, ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme vejce a hrubou mouku a vypracujeme hladké tužší těsto, z kterého si vyválíme „knedlík“.
Tento knedlík nakrájíme na plátky a do každého z nich zabalíme jednu švestku.
Takto připravené knedlíky vhazujeme do vroucí vody.
Jakmile je máme ve vodě, tak ihned opatrně vařečkou „odlepíme“ ode dna a necháme vařit.
Až nám knedlíčky vyplavou, tak cca ještě 3-5 minut vaříme.
Uvařené knedlíky podáváme s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, nebo posypané makem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI