Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | hovězí zadní maso | 200 g | mrkev | 5 - 6 ks |
petržel | 1 ks | celer | 50 g | nové koření | dle chuti |
bobkový list | 1 ks | mandlové mléko Provamel | 150 ml | citron | dle chuti |
třtinový cukr | dle chuti | jáhly | dle potřeby | voda | dle potřeby |
himalájská sůl | dle chuti | ||||
Příloha: | |||||
jáhly | dle potřeby |
Ze svíčkové mam respekt. Manželovo babička jí dělá nepřekonatelnou a peče ji v troubě. Jenže my si ji nemůžeme s Tomáškem dopřát je totiž se smetanou. Máme ji moc rádi, takže jsem ji zkusila udělat prostě po svém. No a výsledek? Nestíhala jsem dávat lžičky a měla jsem moc velkou radost, že mu chutná.
Maso omyjeme, osolíme, dáme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme nové koření a bobkový list, přiklopíme a pečeme na 220°C. Když je maso měkčí, přidáme pokrájenou zeleninu a opět pečeme do změknutí zeleniny. V případě potřeby podléváme vodou. Když je maso a zelenina měkká, vyjmeme maso a koření a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme mandlové mléko, dokyselíme citrónem a v případě potřeby dosolíme, dosladíme.
Příloha:
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20 min.
Podáváme s jáhličkami, které vytvarujeme po uvaření do kuliček, ozdobíme petrželí.
Z uvedeného množství připravíte cca 4 dětské porce.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI