Ingredience: | |||||
tuk | dle potřeby | hovězí zadní maso - ořech | 200 g | petržle | 1 ks |
červená řepa | 1 ks | batát | 1/2 ks | mrkev | 2 ks |
jablko | 1 ks | velká cibule | 1 ks | majoránka | dle chuti |
mďarská lahůdková paprika Grešík | dle chuti | sůl | dle chuti | voda | dle potřeby |
Příloha: | |||||
pohanka či jiná příloha | dle chuti |
Synovi se snažím všechny druhy masa střídat a dnes došlo na hovězí. V zásobě jsem měla červenou řepu a chtěla jsem jí do něčeho propašovat. Její výraznou chuť bylo třeba zamaskovat a na to se skvěle hodí batát, petržel a mrkvička, majoránka dodala příjemnou chuť a vůni a jablíčko celou směs dosladilo, prostě dobrůtka.
Na tuku si orestujeme maso, přidáme k masu pokrájenou cibuli a dál restujeme, osolíme, přidáme červenou papriku, zalijeme vodou a vaříme. Když je maso měkčí, přidáme najemno nastrouhanou červenou řepu a po 15-20 minutách na malé kostičky nakrájený batát s mrkví a petrželkou. Když je maso a zelenina měkká přidáme majoránku, nastrouhané jablíčko, krátce povaříme a případně dosolíme. Pokud si chceme přípravu zrychlit, vaříme maso s cibulí v tlakovém hrnci.
Podáváme s libovolnou přílohou - rýže, kuskus...já zvolila pohanku, kterou jsme propláchla, zalila horkou vodou a 3 minuty povařila, přiklopila a nechala vsáknout přebytečnou vodu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI