Ingredience: | |||||
tacos | 12 ks | hovězí maso (plec, kýta, zadní...) | 750 g | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | drcený římský kmín | 1 lžička | skořice | 1 lžička |
mletý koriandr | 2 lžičky | cayennský pepř | 1 lžička | červená paprika | 1 lžíe |
oregano | 1 lžíce | olivový olej | dle potřeby | česnek | 6 velkých stroužků |
cibule | 2 ks | melasa | 1 lžička | jablečný ocet | 50 - 70 ml |
drcená rajčta | 400 g | bobkový list | 1 ks | hovězí vývar/voda | 400 ml |
čerstvě vymačkaná limetková šťáva | 2 lžíce | nať koriandru | 1 svazek | papričky Jalapeňos | 1 - 2 ks |
Salsa: | |||||
rajčata bez semínek | 4 ks | červená cibule | 1 ks | žlutá paprika | 1 ks |
cukr | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
limetková šťáva | dle chuti | koriandrová nať | dle chuti | ||
Dále budete potřebovat: | |||||
avokádo | 1 ks | zakysaná smetana | 1 kelímek | sýr Chedar | 150 g |
Dnes se u nás obědvalo lehce v mexickém stylu. Udělala jsem Tacos s trhaným hovězím a salsou. Pro děti nepálivou verzi s domácí pšeničnou tortilou. No a jak jinak, dospěláci si k tomu dali i mexické pivko.
Maso nakrájejte kusy velké jako pěst a obalte ve veškerém suchém koření.
Nejlépe v litinovém hrnci (postačí pekáček se silným dnem) rozpalte olivový olej a maso na něm zprudka opečte.
Odložte ho stranou a v pekáčku orestujte i pokrájenou cibuli a česnek na hrubší kousky.
Přidejte i lžičku melasy. Tu restujte jen velmi krátce a vmíchejte drcená rajčata, bobkový list a vývar.
Přilijte jablečný ocet a dejte i s pokličkou na tři hodiny do trouby, která je vyhřátá na 150°C .
Maso se musí vyloženě rozpadat.
Já to ale raději dělám na méně stupňů (90-100°C) celou noc (cca 8-10 hodin).
Když je maso upečené, šťáva je krásně hustá s silná. Maso si dejte stranou na prkénko a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na vlákna.
Maso poté promíchejte s vypečenou šťávou, do které přidáte limetovou šťávu, papričky Jalapeňos a část koriandru.
Dále si připravíme salsu z rajčat, papriky, cibule, koriandru a limetové šťávy.
Do navlhčených tacos dáme vrstvu masa a buďto necháme prohřát v troubě na 150°C a nebo dáme na chvilinku do mikrovlnky. To záleží na vás.
Teplé tacos zdobíme avokádem, smetanou a sýrem.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI