Tagliatelle s hříbkovou omáčkou a masovými koulemi zpět

Ingredience:
hovězí mleté masocca 300 gpokrájené hříbky1 hrnektěstoviny dle potřeby
cibule2 ksčesnek4 stroužkysmetana250 ml
bílé víno100 mlsůl dle chutipepř dle chuti
koření masové koule dle chutivajíčko1 ksstrouhanka hrst
hovězí mleté maso cca 300 g, pokrájené hříbky 1 hrnek, těstoviny dle potřeby, cibule 2 ks, česnek 4 stroužky, smetana 250 ml, bílé víno 100 ml, sůl dle chuti, pepř dle chuti, koření masové koule dle chuti, vajíčko 1 ks, strouhanka hrst

Příprava

Milovníci těstovin si jistě přijdou na své. Nejlepší jsou samozřejmě v sezóně, kdy nasbíráte čerstvé houby v lese a ihned provoníte celý dům. Naše děti se mohou po masových koulích jenom utlouci.

Maso si dáme do misky. V kastrůlku si na oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky. Přidáme k masu a zamícháme. Pak ještě přidáme sůl, pepř, trochu koření na masové koule, česnek, vajíčko a strouhanku. Uděláme koule, které ze všech stran orestujeme na troše oleji. Dáme stranou. V menším kastrůlku si rozpustíme trochu másla a dáme hříbky. Krátce orestujeme a podlijeme vínem. Necháme víno vyvařit a dochutíme solí a pepřem. Smetanu vyšleháme ne moc do tuha a vlijeme k houbám. Promícháme. Necháme zhoustnout, nemusíme zahušťovat. Podáváme s těstovinami a masovými koulemi.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI