Ingredience: | |||||
tagliatelle (můžete použít i jiné) | 350 g | losos | 400 g | menší žampiony | 6 ks |
cibule | 1/2 ks | sušená rajčata + 2 - 3 lžíce oleje, ve kterém jsou rajčata naložená) | 60 g | mozarella | 1 ks |
cherry rajčátka | dle potřeby | pepř | špetka | sojová omáčka | dle chuti |
italské koření (sušený česnek, pikantní feferonky, sušená rajčata, petržel) | špetka | bazalka | hrstka |
Dnešní těstovinová kombinace byla víceméně improvizace, ale je fakt, že základy tohoto receptu mám "osvojené" už dlouho - vařím často těstovinová jídla (v blízké budoucnosti se pokusím o domácí těstoviny, ale tady v Norsku na to nemám dobré podmínky), pravidelně používám žampiony, sójovou omáčku, italské koření (které nám z Itálie vozí kamarád a já si ho přivezla do Norska), sušená rajčata a v Norsku i lososa. A tak jsem tyto ingredience dala dohromady. A tady je výsledek :).
Postup
1. V osolené vařící vodě nechte vařit těstoviny (8-10min)
2. Nakrájejte lososa na kostky, které potom v misce promíchejte se sojovou omáčkou, italským kořením a kousky bazalky (pro vůni)
3. Nakrájejte cibuli a potom ji na trošce oleje (rajčatového) orestujte, mezitím si nakrájejte žampiony a po chvíli je přidejte k cibuli. Až se žampiony trošku osmaží, přidejte lososa. Restujte celé asi 5 minut. Potom přidejte sušená rajčata a česnek a restujte další asi 3 minuty.
4. Nakonec v pánvi promíchejte s těstovinami.
5. Ozdobte mozarellou, cherry rajčátky a bazalkou a pokapejte rajčatovým olejem. Podávejte. Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI