Ingredience: | |||||
čerstvá rajčata (případně krájená z konzervy) | 400 g | velký lilek | 1 ks | malá cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | čerstvá červená chilli paprička | 1 ks | olivový olej | 2 lžíce |
balzamikový ocet | 1 lžíce | sušené oregano | 1 lžička | těstoviny tagliolini (čerstvé) | 400 g |
sýr pecorino | 50 g | voda | 200 ml | mořská sůl | dle chuti |
čerstvá bazalka | malý svazek |
Objevte italské těstoviny tagliolini s lilkem & chilli a přesvědčte se, že i bezmasé jídlo je velmi chutné.
1. Připravíme si jednotlivé ingredience. Lilek nakrájíme na plátky, malou cibuli nakrájíme nadrobno. Stejně tak i česnek a chilli papričku. Rajčata a listy bazalky nakrájím nahrubo.
2. Plátky lilku osolíme a necháme vypotit po dobu 30 minut. Poté plátky opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kostky. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a lilek na něm opečeme dohněda (asi 5 minut).
3. Následně do kastrůlku přisypeme cibuli, česnek, chilli a oregano. Opékat budeme další 3 minuty.
4. Přidáme rajčata, ocet a vodu. Přivedeme k varu a následně ztlumíme výkon. Necháme vařit 20 minut, do doby než nám omáčka zhoustne a rajčata zesládnou. Podle chuti dosolíme.
5. Mezitím těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Scedíme a vrátíme do hrnce.
6. Přidáme omáčku s lilkem a bazalku. Celé to důkladně promícháme.
7. Podáváme se sýrem pecorino který čerstvě nastrouháme a posypeme naše tagliolini.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI