Tarhoňa s kedlubnovým zelím a uzeným Šmakounem zpět

Ingredience:
tarhoňa220 gcibule1 ksvětší kedlubna1 ks
uzený Šmakoun1 balenílibeček hrstumeocet1 lžíce
lahůdkové droždí1 lžíceghíčko nebo máslo1 lžícedrcený kmín1 lžička
sůl dle chutipepř dle chuti
tarhoňa 220 g, cibule 1 ks, větší kedlubna 1 ks, uzený Šmakoun 1 balení, libeček hrst, umeocet 1 lžíce, lahůdkové droždí 1 lžíce, ghíčko nebo máslo 1 lžíce, drcený kmín 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Není to zrovna moc fotogenické jídlo, ale za to výborné. Kromě toho je to letní rychlovka, která vás bude stát asi půl hodinky času u sporáku.

Na lžíci ghíčka necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a zatím si nastrouháme kedlubnu nahrubo. Když začne cibulka chytat barvu, přidáme kedlubnu, osolíme, opepříme, přisypeme kmín, lžíci umeocta a lehce podlijeme vodou. Dusíme asi 15 minut do změknutí. Vedle si uvaříme tarhoňu podle návodu. Šmakouna nakrájíme na malé kostičky a libeček nasekáme, oboje přidáme k podušené kedlubně a chvíli prohřejeme. Nakonec vmícháme uvařenou tarhoňu a přidáme lžíci lahůdkového droždí na dochucení. Můžeme podávat.

2016-08-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI