Tarhoňa s tuňákem zapečená směsí sýrů zpět

Ingredience:
tarhoňa500 grajčatová passata500 gtuňák ve vlatní šťávě2 konzervy
nastrouhaná cuketa150 gmenší pórek1 kssušená rajčata7 ks
česnek1 stroužekprovensálské koření1 lžičkamozzarella1 ks
balkánský sýr100 gsýr Grana Padano50 gsůl dle chuti
pepř špetkaolivový olej dle potřeby
tarhoňa 500 g, rajčatová passata 500 g, tuňák ve vlatní šťávě 2 konzervy, nastrouhaná cuketa 150 g, menší pórek 1 ks, sušená rajčata 7 ks, česnek 1 stroužek, provensálské koření 1 lžička, mozzarella 1 ks, balkánský sýr 100 g, sýr Grana Padano 50 g, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej dle potřeby

Příprava

Dnešní oběd se nese ve znamení dojídání zásob, ale na chuti mu to vůbec neubírá. Moje malá dcerka, která miluje ryby a veškeré maso, přiběhla k obědu s radostným výkřikem „matíčko“ (masíčko) a to mi hned zvedlo náladu.

Nejdříve si namočíme sušená rajčata do horké vody, aby změkla, a připravíme si tarhoňu. Tu jsem poprvé dělala podle p. Brýdové a je fakt mnohem lepší než vařená. Takže v pánvi s nepřilnavým povrchem pár minut nasucho restujeme tarhoňu, než začne chytat růžovou barvu. Pak přidáme 3 lžíce olivového oleje, promícháme a restujeme do zlatohněda. Zalijeme 1,5 násobkem vody (tzn. 750 ml), přidáme lžičku soli a dusíme na mírném plameni pod pokličkou asi 15-20 minut. Mezitím si oloupeme a nastrouháme cuketu, mírně osolíme a necháme vypotit. Nakrájíme pórek na tenká kolečka, změklá rajčata na kostičky nebo nudličky a společně s osušenou cuketou orestujeme na troše olivového oleje. Přidáme tuňáka a také chvíli zarestujeme. Zalijeme passatou , přidáme česnek, koření a podle chuti můžeme přisladit. Krátce podusíme a smícháme s hotovou tarhoňou. Sýry si nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky, promícháme a přidáme do tarhoňové směsi. Sůl už jsem nepřidávala, všechno je slané dost. Do vymazané zapékací formy rozprostřeme směs a zapékáme na 200 stupňů asi 30 minut. Na posledních 10 minut jsem zapnula gril.

2016-02-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI