Taštičky plnené špenátom a ricottou zpět

Cesto:
hladkej pšeničnej múky180 ghladkej pohánkovej múky40 gvajce1 ks
žltok1 ksvody75 mlsoli štipka
Plnka:
čerstvého špenátu125 gricotty125 gstrúhaného parmezánu1 lyžica
cesnaku1 strúčiksoľ štipkamleté čierne korenie štipka
hladkej pšeničnej múky 180 g, hladkej pohánkovej múky 40 g, vajce 1 ks, žltok 1 ks, vody 75 ml, soli štipka, čerstvého špenátu 125 g, ricotty 125 g, strúhaného parmezánu 1 lyžica, cesnaku 1 strúčik, soľ štipka, mleté čierne korenie štipka

Příprava

Jar je v plnom prúde. Práve je sezóna (nielen) špenátu. Tak prečo to nevyužiť?!

Najprv si pripravíme cesto. Obe múky dáme do misy a zmiešame so soľou. Pridáme vajce, žĺtko, prilejeme vodu (prilievajte postupne, možno nebudete potrebovať všetku) a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme odpočívať do chladničky na 1 hodinu.
Medzitým si umytý špenát dáme do hrnca, priklopíme a dáme na oheň. Špenát nám behom minúty zvädne. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Špenát sceďte a priadne z neho vymačkajte prebytočnú vodu. Rozmixujte ho ponorným mixérom.
K špenátu pridajte ricottu, parmezán, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a premiešajte.

Cesto vyberte z chladničky a na dobre pomúčenej doske ho vyvaľkajte (nie veľmi na tenko!). Vykrajujte kruhy o priemere cca 6 cm (použila som na to sklenený pohár). Do stredu dajte plnku (asi necelú čajovú lyžičku), prehnite a okraje popritláčajte vidličkou (mne sa trochu cesta zvýšilo a tak som z neho urobila rezance).
Takto urobené taštičky dávajte na dobre pomúčenú tácku a buď ich nechajte chvíľu obschnúť a hneď ich varte alebo ich poprášte múkou, prikryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky (takto som si ich pripravila deň vopred) alebo ich dajte zamraziť (najprv na tácke a potom keď budú zmrazené ich dajte do jedného sáčku). Najlepšie sú samozrejme čerstvé! :)

Vhoďte ich do vriacej osolenej vody a varte cca 5 minút. Podávajte pokvapkané olivovým olejom a posypané strúhaným parmezánom.

Pozn.: Urobíme cca 30 ks.

2014-04-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI