Ingredience: | |||||
Teff světlé zrno | 50 g | čenek | 2 stroužky | majoránka | dle chuti |
tymián | dle chuti | himalájská sůl | dle chuti | šalotka | 2 ks |
menší cuketa | 1/2 ks | mražená kolečka listového špenátu | 5 ks | pohanková mouka | 5 lžic |
olivový olej | dle potřeby |
Když jsem vyzkoušela Teff zrno na sladko, chtěla jsem jej vyzkoušet i v jiné variantě. No a obávám se, že krom Ghí mánie u nás vypukla i Teff mánie.
Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma.
Uvařený Teff odstavíme a necháme vychladnout. Zatím si na jemno nakrájíme cuketu, necháme povolit zmrzlý špenát a krátce na sporáku prohřejeme a rozmixujeme. Na Českém Ghíčku orestujeme šalotku. Vše přidáme k uvařenému Teffu společně s prolisovaný česnekem, majoránkou, tymiánem, osolíme a zahustíme pohankovou moukou. V případě, že se vám bude směs lepit na ruce, potřete si je olejem.
Z vzniklé směsi uděláme karbanátky, které klademe na pečící papír, který si jemně potřeme olivovým olejem. Zrovna tak pokapeme i z vrchu.
Dáme do rozehřáte trouby na 200°C a pečeme 20-30 minut.
Pokud chceme obměnu stačí vynechat cuketu a špenát a máme Burgery, které můžeme vložit do housky. Obměn je spousty.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI