Ingredience: | |||||
telecí kotleta | 250 g | sůl | špetka | pepř | špetka |
česnek | 1 stroužek | rozmarýn | špetka | olivový olej | trochu |
Salát: | |||||
brambory | 250 g | hrášek | dle potřeby | mrkev | dle potřeby |
šalotka | 1 ks | jablko | dle chuti | kyselá okurka | 1 ks |
bílý jogurt | 100 g | citron | dle potřeby | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Dobrá inspirace pro ty, kteří se i přes svátky drží svého jídelníčku....
Salát: Uvařené vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme a smícháme s uvedenými ingrediencemi. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Maso: Připravíme si do misky 2 lžíce olivového oleje a přidáme prolisovaný stroužek česneku a trochu rozmarýnu. Maso osolíme a opepříme. Pánev vytřeme připraveným olejem a maso opékáme. Během pečení postupně maso potíráme připraveným olejem.
Energické hodnoty:
Sacharidy 65 g
Bílkoviny 55 g
Tuky 15 g
Energie 600 kcal
Myslím, že toto jídlo by mohlo sloužit jako dobrá inspirace pro ty z vás, kteří se i přes svátky, stejně jako já, drží svého jídelníčku, a kromě radosti svým blízkým, by rádi u štědrovečerní tabule potěšili i své chuťové pohárky. Oproti těžkému majonézovému salátu vám bude vaše zažívání velmi vděčné.
Tipy: Pokud máte raději rybu, doporučuji vyzkoušet Pražmu královskou nebo Candáta. Je to velmi příjemná změna oproti Lososu či Tuňáku, který se během roku v mém jídelníčku objevuje nejčastěji ze všech ryb.
Salát je velmi dobrý bez použití bílého jogurtu. Můžete pro dochucení zkusit jablečný ocet s trochou dijonské hořčice.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI