Telecí plátky s kurkumovým bramborem, baby mrkvičkou a hráškem zpět

Ingredience:
telecí kýta2 plátkymražená baby mrkvička a hrášek1 balíčekmáslo1 lžíce
sojová omáčka dle chutisůl dle chutibílý pepř špetka
zakysaná smetana150 mlolej dle potřebyvývar z kostí na podlití masa
nasekaná petrželka1 lžícecukr dle chutisolamyl dle potřeby
brambory dle potřebykurkuma špetkacitronová šťáva dle chuti
kmín špetka
telecí kýta 2 plátky, mražená baby mrkvička a hrášek 1 balíček, máslo 1 lžíce, sojová omáčka dle chuti, sůl dle chuti, bílý pepř špetka, zakysaná smetana 150 ml, olej dle potřeby, vývar z kostí na podlití masa, nasekaná petrželka 1 lžíce, cukr dle chuti, solamyl dle potřeby, brambory dle potřeby, kurkuma špetka, citronová šťáva dle chuti, kmín špetka

Příprava

Tak jsem měla doma poslední plátky z telecí kýty,  tak se telecí maso udělalo zase trochu jinak. Protože doma byl úspěch, přidělala jsem zeleninu i na zítra. 

Telecí plátky z kýty kuchyňsky upravíme, opepříme a opékáme na pánvi na oleji z obou stran. Přendáme na malý pekáček, podlijeme vývarem z kostí, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme máslo a dál v pekáčku dopečeme. Maso nakonec již jen osolíme a ochutíme.

Zeleninku s vývarem povaříme po dobu cca 5 minutek. V hrnku si rokvrdláme zakysanou smetanu s vlažným vývarem a solalmylem a ještě krátce podusíme. Zakápneme citronem, přidáme podle potřeby cukr, sůl a nasekanou petrželku.
Maso podáváme se zeleninkou a kurkumovým bramborem. Do brambor kromě kmínu přidáme sůl a kurkumu.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI