Ingredience: | |||||
telecí kýta | 2 plátky | mražená baby mrkvička a hrášek | 1 balíček | máslo | 1 lžíce |
sojová omáčka | dle chuti | sůl | dle chuti | bílý pepř | špetka |
zakysaná smetana | 150 ml | olej | dle potřeby | vývar z kostí | na podlití masa |
nasekaná petrželka | 1 lžíce | cukr | dle chuti | solamyl | dle potřeby |
brambory | dle potřeby | kurkuma | špetka | citronová šťáva | dle chuti |
kmín | špetka |
Tak jsem měla doma poslední plátky z telecí kýty, tak se telecí maso udělalo zase trochu jinak. Protože doma byl úspěch, přidělala jsem zeleninu i na zítra.
Telecí plátky z kýty kuchyňsky upravíme, opepříme a opékáme na pánvi na oleji z obou stran. Přendáme na malý pekáček, podlijeme vývarem z kostí, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme máslo a dál v pekáčku dopečeme. Maso nakonec již jen osolíme a ochutíme.
Zeleninku s vývarem povaříme po dobu cca 5 minutek. V hrnku si rokvrdláme zakysanou smetanu s vlažným vývarem a solalmylem a ještě krátce podusíme. Zakápneme citronem, přidáme podle potřeby cukr, sůl a nasekanou petrželku.
Maso podáváme se zeleninkou a kurkumovým bramborem. Do brambor kromě kmínu přidáme sůl a kurkumu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI