Ingredience: | |||||
libové telecí maso | 4 plátky (jeden cca 200g) | sušená šunka | 150 g | čerstvá šalvěj | dle chuti |
hladká mouka | 2 - 3 lžíce | bílé víno | 150 ml | máslo | dle potřeby |
olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Italská saltimbocca je telecí maso se šalvějí, sušenou šunkou a bílým vínem. Jeho příprava je velice snadná, ať už se rozhodnete pro verzi zamotanou do roládky nebo pro plátek masa. A tohle jídlo opět stojí za vyzkoušení.
Když se vám podaří narazit na kvalitní telecí maso, můžete si připravit třeba právě tohle skvělé a snadné jídlo. Já jsem váhala a přemýšlela, jestli se pustit do klasických vídeňských řízků nebo raději zvolit něco, co jsem doma ještě nevařila. Zvítězila chuť na italskou kuchyni a bylo to skvělá volba.
Telecí maso se úplně rozpadá, je velice měkké a jemné. Šalvěj mu dodá netradiční chuť a vůní, stejně jako sušená šunka.
Telecí plátky si na obou stranách osolte a opepřete. Na každý plátek položte sušenou šunku a pár lístků šalvěje.
Zamotejte do rolády a zajistěte párátky nebo jinak, jak jste zvyklí. Já používám silikonové provázky, určené přímo na závitky.
Každou roládku obalte důkladně v hladké mouce.
Ve velké pánvičce rozehřejte olej s kouskem másla. Dejte osmahnout roládky pěkně ze všech stran. Zalijte vínem, které necháte vyvařit. Přidejte trochu vody a přikryjte poklicí.
Roládky nechejte podusit doměkka.
Podávejte s libovolnou přílohou a šťávou, která vznikla v pánvičce.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI