Ingredience: | |||||
vařená pohanka | 2 hrnky | velká paprika | 1 ks | střední cibule | 1 ks |
kvalitní sojová omáčka | 1 lžíce | dýňová semínka | 1 lžíce | sezamová semínka | 1 lžíce |
ocet balzamico | 1 lžíce | olej | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | česnek | dle chuti | maso | dle potřeby |
Pohanka je přirozeně bezlepková a charakteristická svou chutí. Je i velmi zdravá, proto by se měla stát stálicí v našem jídelníčku. Je bohatým zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek. Obsahuje důležitou látku rutin, který podporuje vstřebávání vitamínu C. Navíc působí příznivě na cévy a celý cévní systém. U nás jí zas tak často nevaříme, ale když už se na ní dostane, vždy si pochutnáme.
Pohanku uvařte podle návodu. Pokud tam není, pohanku propláchněte a spařte vroucí vodou. Po deseti minutách vodu slijte, zalijte trochou vody, osolte a vařte do měkka.
Na rozpálené pánvi, na lžíci oleje otestujeme nakrájenou cibulku na jemno. Když začne hnědnout a je změklá, přidáme papriku na kostičky a orestujeme. Přidáme ocet a sojovou omáčku, podle potřeby dosolíme a opepříme. Přidáme dýňová a sezamová semínka a necháme prohřát. Nakonec přidáme vařenou pohanku a pořádně promícháme. Ztlumíme a necháme propojit chutě.
Tip: Pro milovníky česneku. Přidejte k restované cibulce na plátky nakrájený česnek.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI