Teriyaki Wings zpět

Ingredience:
kuřecí křídla10 - 15 ksčerstvý zázvor3 cmčesnek4 stroužky
palmový cukr (med/hnědý cukr)3 lžícesojová omáčka5 lžicsezamový olej1 lžička
voda1/2 hrnkuchilli omáčka sriracha dle chutijablečný/rýžový ocet1/4 hrnku
kukuřičný škrob1 lžícejarní cibulka2 kssezamová semínka dle chuti
limeta1 ks
kuřecí křídla 10 - 15 ks, čerstvý zázvor 3 cm, česnek 4 stroužky, palmový cukr (med/hnědý cukr) 3 lžíce, sojová omáčka 5 lžic, sezamový olej 1 lžička, voda 1/2 hrnku, chilli omáčka sriracha dle chuti, jablečný/rýžový ocet 1/4 hrnku, kukuřičný škrob 1 lžíce, jarní cibulka 2 ks, sezamová semínka dle chuti, limeta 1 ks

Příprava

U nás je dnes teplá večeře. K obědu byl losos s bramborem, ale nějak se najedly jen děti. Lososa milují a tak se na něho vrhly, že nezbylo.
Maminka ale nepřišla zkrátka. Udělala jsem Teriyaki wings. A to jsem si opravdu pošmákla.

Křidélka si nejlépe rozdělte v kloubech na tři části. Tu nejmenší (špičku) můžete vyhodit, ale já je peču také. Maso tam skoro není, ale já ráda obírám kostičky.

Do pekáčku dejte křidélka, přelijte připravenou omáčkou a dejte do trouby péct na 200°C .

Často, ale opatrně obracejte. Hotová křidélka posypte sezamem, jarní cibulkou a zakápněte limetou.

Toto jídlo můžete jíst jako hlavní chod třeba s rýží a nebo jen tak k pivku s přáteli.

Dobrou chuť! 

2016-06-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI