Ingredience: | |||||
kuřecí křídla | 10 - 15 ks | čerstvý zázvor | 3 cm | česnek | 4 stroužky |
palmový cukr (med/hnědý cukr) | 3 lžíce | sojová omáčka | 5 lžic | sezamový olej | 1 lžička |
voda | 1/2 hrnku | chilli omáčka sriracha | dle chuti | jablečný/rýžový ocet | 1/4 hrnku |
kukuřičný škrob | 1 lžíce | jarní cibulka | 2 ks | sezamová semínka | dle chuti |
limeta | 1 ks |
U nás je dnes teplá večeře. K obědu byl losos s bramborem, ale nějak se najedly jen děti. Lososa milují a tak se na něho vrhly, že nezbylo.
Maminka ale nepřišla zkrátka. Udělala jsem Teriyaki wings. A to jsem si opravdu pošmákla.
Křidélka si nejlépe rozdělte v kloubech na tři části. Tu nejmenší (špičku) můžete vyhodit, ale já je peču také. Maso tam skoro není, ale já ráda obírám kostičky.
Do pekáčku dejte křidélka, přelijte připravenou omáčkou a dejte do trouby péct na 200°C .
Často, ale opatrně obracejte. Hotová křidélka posypte sezamem, jarní cibulkou a zakápněte limetou.
Toto jídlo můžete jíst jako hlavní chod třeba s rýží a nebo jen tak k pivku s přáteli.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI