Ingredience: | |||||
těstoviny | 350 g | tuňák ve vlastní šťávě | 2 konzervy | balkánský sýr | 1 balení |
paprika | 2 ks | salátová okurka | 1 ks | rajčata | 3 ks |
bílý jogurt | 1 malý kelímek | bylinky | dle chuti | pesto z medvědího česneku | dle chuti |
Tenhle salát má pro mě speciální citovou hodnotu. Bylo to totiž první jídlo, které pro mě "uvařil" můj drahý před mnoha lety. Vždycky jsme si ho udělali ohromný kotel a jedli ho tři dny. Od té doby prošel pár úpravami do zdravější verze, ale kouzlo si zachoval stále.
Nejprve si uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě a mezitím nakrájíme zeleninu, sýr na malé kostičky a přidáme tuňáka. V jogurtu si rozmícháme oblíbené bylinky - já dala lžičku provensálského koření a lžičku pesta z medvědího česneku. Jogurtovou marinádu promícháme s ostatními surovinami a vmícháme zchladlé uvařené těstoviny (použila jsem celozrnné penne).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI