Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou zpět

Ingredience:
těstoviny350 gtuňák ve vlastní šťávě2 konzervybalkánský sýr1 balení
paprika2 kssalátová okurka1 ksrajčata3 ks
bílý jogurt1 malý kelímekbylinky dle chutipesto z medvědího česneku dle chuti
těstoviny 350 g, tuňák ve vlastní šťávě 2 konzervy, balkánský sýr 1 balení, paprika 2 ks, salátová okurka 1 ks, rajčata 3 ks, bílý jogurt 1 malý kelímek, bylinky dle chuti, pesto z medvědího česneku dle chuti

Příprava

Tenhle salát má pro mě speciální citovou hodnotu. Bylo to totiž první jídlo, které pro mě "uvařil" můj drahý před mnoha lety. Vždycky jsme si ho udělali ohromný kotel a jedli ho tři dny. Od té doby prošel pár úpravami do zdravější verze, ale kouzlo si zachoval stále.

Nejprve si uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě a mezitím nakrájíme zeleninu, sýr na malé kostičky a přidáme tuňáka. V jogurtu si rozmícháme oblíbené bylinky - já dala lžičku provensálského koření a lžičku pesta z medvědího česneku. Jogurtovou marinádu promícháme s ostatními surovinami a vmícháme zchladlé uvařené těstoviny (použila jsem celozrnné penne).

2016-01-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI