Ingredience: | |||||
těstoviny | 150 g | fazolky adzuki | 50 g | řasa salicornia - slanorožec | 50 g |
cherry rajčátka | 10 - 15 ks | brokolice | cca 5 růžiček | bílý jogurt | 2 lžíc |
vejce | 2 ks | sušené bylinky či oblíbené koření (bazalka, česnek a chilli) | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Vždycky když mě někdo osloví s tím, že má pro mě nějakou novinku na vyzkoušení, moje srdce úplně zaplesá. Já to testování tak miluju!!
Tentokrát je to opravdu žhavá top novinka, která se na trhu objeví teprve začátkem prázdnin. Jedná se o SLANOROŽEC, neboli SALICORNII, což je řasa, která roste především na březích moře. Při zálivce slanou vodou a troše zkušeností ji lze pěstovat v květináči ze semen. Vzhledem k vysokému obsahu oleje poutá pozornost vědců jako rostlina budoucnosti využitelná k výrobě oleje, jako krmivo i zdroj biopaliva.
Řasa, která je křupavá s výrazně slanou chutí, obsahuje bílkoviny, olej, řadu vitaminů, minerálů a stopových prvků. Prokázaný je její výborný vliv na lidské zdraví. Výborná je do zeleninových salátů, k rybám, mořským plodům, do polévek, do těstovin a například místo oliv k vínu. Já jsem využila vlastně hned několik z uvedených variant, když jsem řasu použila do tohoto těstovinového salátu s tuňákem. Můžete samozřejmě salát udělat bez salicornie a jistě bude stále dobrý, přesto, pokud na řasu někde narazíte, určitě ji vyzkoušejte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI