Ingredience: | |||||
těstoviny (já použila celozrnné linguine, to jsou ty placaté špagety) | 350 g | máslo | 100 g | šalvěj (sušená, zamražená, nejlépe čerstvá) | hrst |
sušená rajčata | 100 g | dýňová dužina (tzn. oloupaná a vydlabaná) | 800 g | parmezán | dle potřeby |
sůl | špetka | pepř | špetka | cukr | špetka |
Včera jsem se rozhodovala, co udělat s půlkou dýně, kterou jsem měla v lednici od vaření polévky. Prošla jsem několik receptů jak na rizoto, tak na těstoviny. Jak od českých kuchařů, tak od zahraničních. Nakonec jsem se nechala inspirovat jedním Italem a musím říct, že to stálo za to!!!
Nejprve se vrhneme na dýni, to trvá nejdéle. Oloupeme dýni, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Já dělala cca 2 cm x 2 cm.
Dýni vložíme do zapékací misky, ocukrujeme špetkou cukru, lehce osolíme a opepříme, podlijeme cca 1 naběračkou vody a vložíme do trouby na 200 stupňů cca na 20-30 min. Vytáhneme jakmile dýně bude měkká.
Až bude dýně měkká, dáme si vařit těstoviny do osolené vody.
Vezmeme hlubší pánev a v té si rozpustíme máslo se šalvějí. Lehce necháme bublat, ale nesmí se máslo připálit. Poté vložíme sušená rajčata a také chvíli orestujeme. Dále vložíme dýni, vypneme plotýnku a celé promícháme. Pokud je to celé suché, podlijeme ještě trochou vody z těstovin.
Poté scedíme těstoviny a smícháme se směsí v pánvi. Poté servírujeme na talíř a posypeme parmezánem a můžeme podávat.
Dobrou chuť :)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI