Těstoviny - Penne al sugo freddo zpět

čerstvá rajčata3-4 kssůl špetkapepř špetka
extrapanenský olej4 lžícečerstvá bazalka5 lístkůsýr Grand Moravia hrst
čerstvá rajčata 3-4 ks, sůl špetka, pepř špetka, extrapanenský olej 4 lžíce, čerstvá bazalka 5 lístků, sýr Grand Moravia hrst

Příprava

Poslední dobou jsem opět docela nestíhala a dostala jsem se novým receptům až teď. Dneska mám pro vás takový jednoduchý recept se studenou rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou. Těstoviny použijte krátké, v podstatě jakékoliv se k tomu hodí. Nejvíc asi conchiglie, penne nebo farfalle.

Postup:

  • nakrojte na rajčatech křížek a dejte je vařit na necelou minutu do vroucí vody
  • potom z nich sloupněte slupku a vykrojte vnitřek (kdo má rád semínka může nechat)
  • mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí
  • rajčata nakrájejte na drobno a vložte je do mísy společně s olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte bazalku nakrájenou nebo natrhanou na malé kousky
  • celou směs pořádně promíchejte a rozmačkejte
  • hotové těstoviny zceďte a smíchejte se směsí
  • podle chuti posypte sýrem Gran Moravia

    Přeji Vám doboré chutnání!
2014-09-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Náklady

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI