Těstoviny s kedlubnou, rajčátky, oreganem a medvědím česnekem zpět

Ingredience:
těstoviny200 gghí nebo máslo1 lžičkkedlubna1 ks
cibule1 ksrajče1 ksšunka od kosti100 g
pesto z medvědího česneku lžičkysmetana ke šlehání100 mlčerstvé oregano hrst
sůl dle chutipepř dle chuti
těstoviny 200 g, ghí nebo máslo 1 lžičk, kedlubna 1 ks, cibule 1 ks, rajče 1 ks, šunka od kosti 100 g, pesto z medvědího česneku lžičky, smetana ke šlehání 100 ml, čerstvé oregano hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Miluju rychlíky, co dům dal, kdy je do půl hodiny jídlo na stole. Tak tomu bylo i dnes, přesto si všichni náramně pochutnali.

Uvaříme si těstoviny v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky a na lžíci ghíčka jí necháme zesklovatět. Kedlubnu nastrouháme na hrubo, přidáme k cibuli a chvíli společně opékáme. Do směsi vmícháme pesto z medvědího česneku, nakrájené rajče a šunku na kostičky. Ochutíme solí, pepřem a přidáme čerstvé nasekané oregano. Společně dusíme, až zelenina změkne. Poté směs vypneme a zalijeme smetanou ke šlehání. Promícháme se zcezenými těstovinami, krátce prohřejeme a ihned podáváme. Dobrou chuť!

2016-05-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI