Ingredience: | |||||
kedlubna | 150 g | středně velká cibule | 1 ks | plnotučné mléko | 400 ml |
strouhaný sýr parmezánového typu | hrst | olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | těstoviny (Panzani farfalle) | 300 g | ||
Masové placičky: | |||||
mleté krůtí maso | 250 g | malá cibule | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
hořčice | 1 lžička | strouhanka | vrchovatá lžíce | vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
Že jste netušili, že se dá udělat z kedlubny chutná omáčka? Já taky ne! Všichni kdož jsme nevěřili, slavíme teď takový #MalýSvátek, protože je tomu skutečně tak.
V pánvi rozpalte potřebné množství oleje a dejte na něj opékat nakrájenou cibuli. S pravidelnými jemnými tvary se trápit nemusíte, neboť omáčku budeme na závěr stejně mixovat. Až začne cibule zlátnout, přidejte i na opravdu drobné kostičky nakrájenou kedlubnu a dotáhněte dozlatova. Poté podlijte mlékem, přihoďte snítku rozmarýnu nebo jiné oblíbené bylinky, přidejte taky sýr, stáhněte plamen a duste do změknutí (ideálně pod poklicí). Trvat by to mělo přibližně čtvrt hodinky. Až bude kedlubna hotová, odstavte, vyjměte bylinku, osolte, opepřete a rozmixujte na hladkou omáčku.
Mleté krůtí maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí a česnekem, přidejte vejce, hořčici, osolte a zahustěte troškou strouhanky. Upatlejte penízky, které můžete smažit na malé vrstvě oleje, a nebo i zdravěji upéct v troubě (jen si dejte pozor na délku pečení, abyste maso nevysušili).
Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a podávejte s masovými placičkami.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI