Ingredience: | |||||
těstoviny (Panzani farfalle) | 300 g | mrkev | 250 g | velká cibule | 1 ks |
bazalka | velká snítka | olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
citronový pepř | dle chuti | losos | 3 porce |
Tahle omáčka je neotřelá a přitom geniálně jednoduchá. Její nasládlá chuť skvěle ladí s lososem, kterým můžete jídlo ozvláštnit a udělat si tak z něj #MalýSvátek pro celou rodinu.
Nejdříve si připravte zeleninu na omáčku, jejíž vaření trvá nejdéle. Cibuli nakrájejte na hrubé kostky (příliš se snažit nemusíte, budete ji stejně mixovat) a na přiměřeném množství oleje ji začněte restovat. Během chvilky k ní přidejte i na tenká kolečka nakrájenou mrkev a společně opečte do zlaté barvy. Poté podlijte vodou tak, aby byla všechna zelenina ponořená, přihoďte snítku bazalky a přikryjte poklicí. Stáhněte na mírný plamen a vařte za občasné kontroly cca 20 – 30 minut (podle toho, jak silná kolečka mrkve jste zvolili).
Těstoviny dejte vařit dle návodu na obalu. Pokud budete chtít podávat s lososem, je čas začít ho opékat na pánvi a nebo dát péci do trouby (na 180°C to trvá přibližně 15 – 20 minut). Uvařenou zeleninu včetně bazalky rozmixujte na hladké pyré. To pak vraťte zpátky do hrnce a ochuťte solí a citronovým pepřem. Můžete ještě přidat i další bazalku, a pokud vaříte pro větší strávníky či fajnšmekry, můžete dochutit ještě prolisovaným česnekem. Smíchejte s těstovinami a podávejte.
Dětská specifika:
Vytvořeno ve spolupráci s Panzani.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI