Těstoviny s omáčkou z červené řepy se sýrem a ořechy zpět

Ingredience:
menší červená řepa2 kscibule1 ksbílý jogurt2 lžíce
olivový olej1 lžíceniva dle chutivlašské ořechy1 hrst
těstoviny dle potřebysůl špetkapepř špetka
menší červená řepa 2 ks, cibule 1 ks, bílý jogurt 2 lžíce, olivový olej 1 lžíce, niva dle chuti, vlašské ořechy 1 hrst, těstoviny dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

A zase ta řepa. Minule jsem pekla dortík (zde) a dnes to bude omáčka. Předem bych chtěla upozornit, že tento recept je pouze pro opravdové milovníky červené řepy. A jakkoliv se může zdát omáčka na první pohled děsivá, při ochutnání nebudete chtít nikdy přestat.

Nejprve si uvaříme červenou řepu. Jakmile je řepa měkká, necháme ji vychladnout a poté ji oloupeme. Mezitím si na oleji osmahneme cibulku. Řepu nakrájíme na menší kousky a spolu s osmaženou cibulkou ji rozmixujeme v mixéru dohladka. Omáčku vlijeme do hrnce, zjemníme jogurtem, ochutíme solí, pepřem a prohřejeme. Nyní už jen stačí uvařit si k omáčce těstoviny, posypat sýrem a vlašskými ořechy.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2014-11-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI