Ingredience: | |||||
těstoviny dle vašeho výběru | cca 450 - 500 g | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
nastrouhaný sýr Gran Moravia | 100 g | čerstvá petrželka | dle chuti | čerstvý nebo sušený tymián | dle chuti |
česnek - prolisovaný | 1 stroužek | máslo | kousek | kuřecí očištěná játra, nakrájená na malinkaté kostičky | 400 g |
směs lesních hub nebo sušené hříbky | cca 2 hrsti | menší žlutá cibule, nakrájená velmi nadrobno | 1 ks | rajčatová passata | 150 ml |
suché bílé víno | 100 ml |
Tenhle recept je jak jinak opět velmi jednoduchý, podzimní a absolutně vynikající! Jedná se o výživné jídlo, takže doporučuji spíše k obědu než jako lehké večerní jídlo. Jakmile ochutnáte zemitou chuť lesních hub spojenou s játrovou chutí vše spojené s těstovinami, absolutně téhle dobrotě propadnete.
Nejprve si na kousku másla zesklovatíme cibulku, poté na minutu přidáme česnek. Nyní jsou na řadě játra a ty opékáme za stálého míchání lehce dozlatova. Do směsi přidáme houby a vše dobře opepříme a osolíme. Směs za stálého míchání necháme pěkně orestovat, přilijeme víno a za občasného míchání necháme tekutinu téměř všechnu vyvařit. Přilijeme rajčatovou passatu a přidáme trošku tymiánu, opravdu malinko, je to výrazná bylinka a stačí jen lehounce! Když je směs skoro hotová, dochutíme čerstvou petrželkou , solí a pepřem. Tuto houbovou směs smícháme s uvařenými, scezenými těstovinami a vmícháme nastrouhaný sýr, plus trochu si necháme na posypání. A je hotovo.
Pokud použijete sušené hříbky, nechte je 20 minut namočené a poté je sceďte a nakrájejte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI