Těstoviny s pomalu táhlým čerstvým zelím na domácí slanině zpět

Ingredience:
hlávka zelí1/2 kssůl špetkapepř špetka
slanina (na nudličky)150 -200 gmáslo oříšekvelká cibule nebo 2 malé (nakrájená na jemno)1 ks
těstoviny (já zvolila linguine)300 gzakysaná smetana1 kelímek
hlávka zelí 1/2 ks, sůl špetka, pepř špetka, slanina (na nudličky) 150 -200 g, máslo oříšek, velká cibule nebo 2 malé (nakrájená na jemno) 1 ks, těstoviny (já zvolila linguine) 300 g, zakysaná smetana 1 kelímek

Příprava

Děláte často např. Coleslaw a zbude vám vždy půlka hlávky čerstvého zelí a nevíte co s ním? Já tento problém řešila často a vzešel z toho tento recept. Je to zajímavé a přitom výborné.

Zelí jemně nakrouhejte. Zahřejte nepřilnavou pánev s vyšším okrajem a nechte na ní asi tři minuty škvařit slaninu. Pak přidejte máslo a osmahněte doměkka cibuli, trvá to tři minuty. Zelí dejte na pánev ke slanině a cibulce, opepřete. Často míchejte, dle potřeby lehce podlévejte. Duste alespoň deset minut doměkka.

Mezitím si podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Sceďte je a promíchejte se zelím, krátce zahřejte, sejměte z plotýnky.

Nandejte na talíř, dozdobte popřípadě kouskem slaniny a dvěma lžičkami zakysané smetany. Je to výborné i bez ní.

2014-06-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI