Ingredience: | |||||
slunečnicový olej | 1 lžíce | olej dle chuti | 1 lžíce | červená chilli paprička nakrájená na plátky | dle chuti |
velká žlutá nebo červená paprika nakrájená na proužky | 1 ks | červená kari pasta | 2 lžíce | krevety | 1 kg |
kokosové mléko | 1 plechovka | rybí omáčka | 1 lžíce | hrášek (lusky) | 1 hrnek |
nasekané lístky koriandru | dle chuti | šťáva z limetky | dle chuti |
Včera večer jsme měla jako obvykle chuť na něco ostrého a thajského.
Tohle jídlo je úžasný, protože Vás krásně zahřeje v zimních dnech. Je krásně barevné, výborné a hlavně trvá asi 20 minut.
Dejte vařit rýži, která než se uvaří, Vaše kari bude hotové.
Lístky a stonky koriandru rozdělte.
Rozehřejte velkou pánev na středním ohni a přidejte rostlinný a sezamový olej.
Pak přidejte nakrájené stonky koriandru, nakrájenou papriku a chilli. Promíchejte.
Přidejte kari pastu a vařte za stálého míchání po dobu jedné minuty, pak zalijte kokosovým mlékem a rybí omáčkou a promíchejte.
Přidejte krevety (popř. kuřecí) a hrášek a vařte cca 3 minuty. Obě ingredience potřebují málo času, a tak hlídejte, aby pak nebyly krevety moc tuhé. Poznáte, jakmile začnou růžovět.
Vmíchejte nakrájené listí koriandru.
Do kari dejte limetkovou šťávu a podávejte s rýží nebo nudlemi.
Místo krevet můžete přidat do kari kuřecí maso, které předem nakrájejte na kostičky a osmažte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI