Ingredience: | |||||
velké sladké brambory | 4 ks | kokosový olej | 1 lžíce | česnek, nasekaný najemno | 1 velký stroužek |
pikantní chilli pasta | dle chuti | sůl | dle chuti | ||
Chilli pasta: | |||||
červené chilli papričky, nakrájené na tenké plátky | 15 ks | sůl | 2 lžičky | česnek, nakrájený najemno | 5 stroužků |
slunečnicový olej | 1 a 1/4 šálku | chilli vločky | 1 šálek | cukr | 1/2 lžičky |
sojová omáčka | 2 lžíce | ||||
Na ozdobu: | |||||
nasekané chilli papričky | 3 ks | nasekané červené zelí | 1 šálek | nasekané, nesolené, opražené arašídy | 1/4 šálku |
nahrubo nasekaná čerstvá máta | 1 šálek | limetka | 1 ks | ||
Chilli Mango dip: | |||||
malá šalotka, hrubě nasekaná | 1 ks | malé zralé mango | 1 ks | kokosové mléko | 1/2 šálku |
limetková šťáva | dle chuti | kurkuma | 1/2 lžičky | sůl | 1/4 lžičky |
chilli, najemno nasekané | 1 ks |
Salát, který jsem dělala již několikrát, měl vždy dobré ohlasy, rozhodla jsem se o něj s Vámi podělit.
Chilli pasta
Plátky čerstvé chilli papričky rozdrtíme spolu se solí v hmoždíři, tak aby se nám sůl spojila s chilli
Rozehřejeme olej na nízké teplotě, přidáme česnek a osmažíme do zlatova. Doplníme osolenou chilli. Vše promíchejte a restujte ještě po dobu 3 minut na mírné teplotě.
Přidejte sójovou omáčku, cukr a promíchejte. Přilijte olej, který pouze zahřejete.
Nechejte vychladnout a dejte do skleněné nádoby.
Batáty s chilli
Sladké brambory nakrájíme na cca 5 cm proužky.
V malé pánvi rozpustíme kokosový olej a orestujeme na něm česnek.
Přidáme několik lžic chilli pasty, mícháme, dokud se vše nespojí až do chvíle rozvonění všech přísad. Sladké brambory hodíme do chilli směsi, osolíme a promícháme. Můžete přidat více chilli pasty.
Brambory vložíme do trouby na cca 30 min, dokud nejsou zcela měkké. Občas promícháme, aby se vespod nepřipaloval česnek.
Chilli mango dip
Mezitím si uděláme chilli mango omáčku. Všechny ingredience dáme do mixéru, vymixujeme do hladkého dipu. Pro úpravu konzistence přidejte trochu kokosového mléka/nebo vody.
Dochuťte solí nebo limetkovou šťávou, a dejte do chladu.
Červené zelí nastrouháme a promícháme se solí spolu s limetkovou šťávou.
Brambory podávejte teplé, posypané zelím, mátou, chilli, praženými arašídy a limetkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI