Ingredience: | |||||
vařené brambory | 600 g | cibule | 3 ks | filet tilápie | 600 g |
čerstvé máslo | 13,3 g | hladká pšeničná mouka | 1 lžíce | rostlinný olej | 16 g |
sladká mletá paprika | 1 lžička | petrželová nať | 2 lžíce | sůl | 1 lžička |
koření na ryby | 1 lžička | čerstvě mletý barevný pepř | špetka |
Další sladkovodní ryba k mání v mé kuchyni.
Filety osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou, kořením na ryby a čerstvě mletým pepřem. Na pánvi z obou stran upečeme do křupava.
Studené brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a na polovině množství másla opečeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme ji dorůžova na druhé polovině másla. Pak ji smísíme s opečenými bramborami. Nakonec vmícháme sekanou petrželku a dosolíme, případně dopepříme.
Na talíři se rybka bohatě posype petrželkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI