Ingredience: | |||||
tilápie | 4 filety | dijonská hořčice | 2 lžíce | prosciutto | 4 plátky |
máslo | 4 lžíce | nasekaný estragon a tymián | 1 lžíce | čerstvě mletá mořská sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | zelené fazolky | 4 hrsti | brambory | dle potřeby |
Konečně mám pro vás zase slaný recept a rovnou na hlavní jídlo. Ne že bych snad doma nevařila normální jídla, ale často se nejedná o nic extra, co by stálo za to sdílet na blogu. Tentokrát se nejedná o můj výmysl, ale o skvělý recept z Apetitu. Minulé Vánoce jsem od muže dostala jako dárek kuchařku To nejlepší z Apetitu a musím říct, že je to velmi povedená kuchařka. Holky z Apetitu si daly záležet a vybraly do ní opravdu y nejlepší a mnohokrát vyzkoušené kousky. Vše, co jsem zatím podle této kuchařky vařila, stálo za to. A to platí i o tomto receptu, proto jsem se rozhodla ho s vámi sdílet Je to totiž ďábelsky jednoduchá kombinace chutí. Já jsem tilápii chtěla už dlouho vyzkoušet a konečně jsem se k tomu dostala. Musím říct, že je to opravdu skvělá ryba, která není předražená, je bez kostí a chuťově velmi dobrá. Kdo ji ještě neochutnal, tak doporučuji určitě vyzkoušet. U nás doma rozhodně bude častěji.
Troubu předehřejeme na 220°C. Rybí filety z obou stran opepříme a osolíme, lehce potřeme hořčicí a posypeme bylinkami. Každý filet opatrně obalíme prosciuttem. Do menšího pekáčku jednotlivé filety naskládáme a poklademe máslem. Pečeme asi 25 minut, dokud šunka není zlatavá. Mezitím uvaříme v páře nebo ve vodě očištěné fazolky, které přelijeme máslovou šťávou z ryby. Podáváme s vařenými brambory, ale skvělé jsou třeba i pečené batáty.
Zdroj: Kuchařka - To nejlepší z Apetitu
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI