Tmavá treska pod sýrovo-jogurtovou peřinou zpět

Ingredience:
tmavá treska3 filetyolivový olej2 lžícečesnek2 stroužky
bílý jogurt5 lžickukuřičná strouhanka2 lžícesýr Grana Padano50 g
šťáva z 1/2 citronu dle chutinasekaná petrželka hrstkasůl dle chuti
pepř dle chuti
tmavá treska 3 filety, olivový olej 2 lžíce, česnek 2 stroužky, bílý jogurt 5 lžic, kukuřičná strouhanka 2 lžíce, sýr Grana Padano 50 g, šťáva z 1/2 citronu dle chuti, nasekaná petrželka hrstka, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Dnešní rybku jsem se opět snažila nějak ozvláštnit, aby nás nepřestala bavit. Zároveň je zapékání v troubě jednodušší a i zdravější způsob než smažení.

Jednotlivé filety si osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Naskládáme po jednom do pekáčku nebo zapékací misky. Z ostatních ingrediencí si vytvoříme těstíčko, kterým budeme filety potírat. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, bílý jogurt, strouhanku, nastrouhaný sýr, citrónovou šťávu a petrželku (nebo jiné bylinky). Naneseme na každý filet souměrnou vrstvu po celé vrchní straně. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Můžeme podávat s bramborem, kaší nebo třeba jen se zeleninovým salátem.

2016-05-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI