Ingredience: | |||||
tmavá treska | 3 filety | olivový olej | 2 lžíce | česnek | 2 stroužky |
bílý jogurt | 5 lžic | kukuřičná strouhanka | 2 lžíce | sýr Grana Padano | 50 g |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti | nasekaná petrželka | hrstka | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnešní rybku jsem se opět snažila nějak ozvláštnit, aby nás nepřestala bavit. Zároveň je zapékání v troubě jednodušší a i zdravější způsob než smažení.
Jednotlivé filety si osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Naskládáme po jednom do pekáčku nebo zapékací misky. Z ostatních ingrediencí si vytvoříme těstíčko, kterým budeme filety potírat. V misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, bílý jogurt, strouhanku, nastrouhaný sýr, citrónovou šťávu a petrželku (nebo jiné bylinky). Naneseme na každý filet souměrnou vrstvu po celé vrchní straně. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Můžeme podávat s bramborem, kaší nebo třeba jen se zeleninovým salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI