Ingredience: | |||||
olivový nebo slunečnicový olej | dle potřeby | špagety nebo rýže | dle chuti | loupaná rajčata | 1 plechovka |
tofu | 1 balíček | baby špenát | hrst | kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti | jarní cibulka | dle chuti | česnek | dle chuti |
rajčtový protlak | dle potřeby | cherry rajčátka | dle potřeby |
Tofu v rajčatové omáčce jsem poprvé viděla na blogu Kačí z MyCookingDiary.cz a jelikož se snažím zařadit tofu do svého jídelníčku častěji, rozhodla jsem se jej vyzkoušet. Určitě jako u všech receptů, to chce určitý trénink a zkušenost, aby jídlo bylo opravdu vynikající. Já si ho příště trošku osladím, neboť to bylo kvůli rajčatům kyselejší..
Tofu si nakrájíme na plátky 2X2 cm.
Na pánev si nalijeme olivový olej a tofu na něm chvilku osmahneme. Tofu by mělo být opečené na povrchu, ale měkké uvnitř. Opečené tofu poté přendáme na papírové utěrky.
Potom si připravíme omáčku, tak že na pánev nalijeme olivový olej, přidala česnek, kmín, cherry rajčátka a pepř a nechala opékat.. Když rajčata změknou přidáme tofu, a necháme dalších 5 minut společně povařit. Nakonec jsem přidala baby špenát a rajčata v plechovce.
Podáváme s rýží nebo se špagetami.
Receptem jsem se inspirovala u MyCookingDiary.cz a udělala z toho videorecept na svůj youtube, tudíž recept není můj.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI