Tomatové špagety s bazalkou zpět

Ingredience:
špagety400 gčesnek5 stroužkůcherry rajčátka2 hrsti
rajčatový protlak50 gbazalka dle chutiolej dle potřeby
sůl dle chutipepř špetkacukr dle chuti
špagety 400 g, česnek 5 stroužků, cherry rajčátka 2 hrsti, rajčatový protlak 50 g, bazalka dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, cukr dle chuti

Příprava

Špagety s kečupem miluje hodně dětí, přitom je jednoduché je zvykat na přirozenější chutě, jako jsou rajčata nebo rajčatové pyré. Se špetkou bazalky vám olízne talíř každé dítko a vy můžete mít dobrý pocit z toho, že se vaše domácnost obejde bez "éček", no ne?!

Špagety uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje proti slepení. Poté si v pánvi na oleji orestujeme 4 stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože, přihodíme rajčátka a zalijeme trochou vody. Jakmile rajčata získají lesklý vzhled, tak odstraníme česnek a přidáme rajčatový protlak, natrhané lístky bazalky a prolisujeme jeden sroužek česneku. Pak již jen dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI